Autocross EB futam Bauskában

Autocross EB futam Bauskában

Szerző: Gerlei Sándor

Fotó: Daniel photo

2012. május 30. 14:00

Ábrahám Károly

Ábrahám Károly

Brezovszki Sándor

Brezovszki Sándor

A győztes, Kárai Tamás

A győztes, Kárai Tamás

 

Kárai Tamás a TAX kategóriában, Szabó Krisztián és Brezovszki Sándor a Buggy1600 kategóriában, Ábrahám Károly a SuperBuggy kategóriában, míg Klenáncz Szabolcs a legifjabbak között, a JuniorBuggy kategóriában állt rajthoz.

Az edzésen a versenyzők ismerkedtek a pályával, de Kárai 2., illetve Szabó 3.ideje már sejtetni engedte az eredményes hétvégét.
Az előfutamokban már kemény csatákban vettek részt a fiúk, de így is minden tőlük telhetőt megtettek a döntőbe kerülésért.
Kárai 2 futamgyőzelemmel az első helyről várta a döntő rajtját, Szabó Krisz és Klenáncz Szabi egy-egy futamgyőzelemmel a hátuk mögött, a 3.rajtkockáról indulhattak a további, mindent eldöntő 7 körnek.
Amire még nem volt példa, minden indulónk az előfutamokat követően benne volt az első 10 helyezettben, mert Ábrahám Karesz és Brezovszki Sanyi is egyaránt a 10. helyet szerezték meg az előfutamok összesítése alapján.
Rájuk azonban egy plusz próbatétel, a "B" döntő korántsem könnyű megvívása várt.
Karesz a 6.körig tartotta a továbbjutást jelentő 2.helyét, ám egy pillanatnyi megingás (meg talán A.Gallotta kis segítsége is) visszavetette őt a futam 4.helyére, ezzel zárva első "Király kategóriás" szereplését a 12.helyen, első szereplésével 5 EB pontot gyűjtve..
Brezó is a "B" döntőtől várhatta a feljutást az "A" döntőbe, ez azonban a kiegyensúlyozott egész napi teljesítménye után mégsem sikerült, a rajtot követően motorja rövid időn belül kilehelte lelkét, így 1 EB ponttal be kellett érnie az elszámolásnál.
Azt hiszem Kárai Tomi győzelmében mindannyian bíztunk, ez olyan biztos pontnak tűnt a hétvégén (ha lehet biztos pontról beszélni technikai sportnál).
Nos hozta is az elvárásnak megfelelő biztos versenyzést, és nagy riválisa, Fejfar előtt intette le a kockás zászló.
Szabó Krisz hétvégi szereplése is bizakodásra adott okot, de sajnos most elmaradt a dobogó, igaz csak egy hajszálnyival, de a 4. helyen ért célba azt követően, hogy a rajt után a 6.helyre esett vissza. Innen küzdötte át magát ellenfelein, nem kis elismerést kiváltva az ellenfelek és a szurkolók részéről.
A JuniorBuggy kategóriában Klenáncz Szabi a harmadik helyet szépen autózta, ám egy kissé szélesebb kanyarvételt követően leelőzték, így ezen a versenyen neki is a 4.hely jutott.
Mindent összegezve elmondható, hogy kis csapatunk eredményesen helytállt, a következő, június 2-3-i német EB futamhoz sok sikert, és eredményes szereplést kívánunk.

 

Közelgő események

.