A minimum határán...

A minimum határán...

Szerző: Gerlei Sándor

Fotó: Anda Irén

2013. június 23. 11:50

 

Sajnos az Autocross OB idei, szeghalmi futama minden bizonnyal bekerül a sportág hazai történetének negatív csúcsai közé, lévén mindössze 8 versenyző jelent meg az egyébként remekül előkészített helyszínen.

A Buggy1600 kategóriát 3 versenyző, Brezovszki Sándor, Zámbó Mihály és Bognár Balázs képviselte, míg a SupreBuggy mezőnyét Ábrahám Károly, Tóth Sándor, Tóth Richárd, Oros Sándor és Klenáncz József versenyzők alkották.
A versenyt a teljes bukástól az amatőrök mentették meg, akiknek ezúton is gratulálok, csakúgy, mint a pálya tulajdonosának, Emődi Jánosnak és csapatának.

Az esemény az immár hagyományos versenyzői felvonulással, és Szisz Ferenc emlékművének megkoszorúzásával kezdődött.

Az edzések során Ábrahám Károly volt a leggyorsabb, mögötte Brezovszki, Zámbó, Tóth Richárd volt a sorrend.
A kevés induló miatt, valamint a versenyzők kérésének is eleget téve a verseny vezetősége úgy döntött, hogy az előfutamokban mind a nyolc versenyző együtt indulhat, függetlenül a kategóriájuktól.

Az első előfutamban Ábrahám, Zámbó, Brezovszki volt a befutási sorrend.
A második előfutam rajtja után Klenáncz József hátulról megtolta Zámbót, aki egy látványos bukfenc után épségben szállt ki autójából. A megismételt rajthoz mindössze 3 autó állt ki, Ábrahám, Brezovszki és Tóth Sándor, a többiek javítással „ütötték el” az időt. Sajnos egy versenyző, Bognár Balázs technikai hiba miatt nem tudta értékelhetően teljesíteni az előfutamokat, így az ő távolléte a döntőtől már biztos volt. Oros Sanyiék is nagy munkában voltak, az első előfutamban megkóstolt szalagkorlát szabta át egy kissé a Porsche jobb hátsó felfüggesztését.

A harmadik előfutam Tóth Richárd győzelmét hozta, aki Ábrahám távollétében jó kis csatát vívott a második helyen célba érkező Brezovszkival, míg harmadikként Klenáncz József abszolválta a futamot.

A döntőket már külön vívták a kategóriák, így a Buggy1600 döntőjében csak Brezovszki és Zámbó indulhattak.
Brezovszki megmutatta mit is tud az autója, végig olyan tempót autózott, mintha EB futamon menne, Zámbó Misi pedig a még mindig nem tökéletes autójával egy kört is kapott tőle.

A SuperBuggy döntőjében Ábrahám mutatott be örömautózást, Tóth Richárd és Oros Sándor szerezték meg a 2., illetve a 3.helyet.


A kevés induló arra késztette a nagydobosi verseny rendezőjét, hogy tervezett júliusi futamot lemondta.
Így a következő esemény Túrkevén lesz 2013.augusztus 10-11-én, remélve, hogy ennél már csak fényesebb napjai következnek a hazai autocrossnak.

 

Közelgő események

.