Szabó Krisztián első helyen az EB-n

Szabó Krisztián első helyen az EB-n

Szerző: Szalay Iván

Fotó: OXXO Racing

2013. július 24. 19:23

 

Új helyszínre, St Georges de Montaigu-ba látogatott az elmúlt hétvégén az Autocross Eb mezőnye. A franciaországi kemény talajú, kövekkel tarkított pálya néhol aszfalt simaságot hozott, a gumik meg-megnyikordultak, és ha fellocsolták akkor pedig nagyon csúszott. Az Xlavina csapata egy egész hetet szánt az utazásra, ebben az új motor beszerelése, és hangolása is benne volt. A Buggy 1600-as kategóriába, amelyben az EB listavezető fiatal pilóta is indult, ötven autó nevezett, titkos esélyesként számolni kellett a sorozatban nem induló „helyi” menőkkel is.

Az időmérő ötödik helye után az első két előfutamot megnyerve, nyugodtan várta a folytatást a csapat, hiszen a nagy ellenfelek be-be hibáztak, ki a technikájával állt hadilábon,ki pedig a pályával nem barátkozott meg.
Összességében a harmadik előfutam 2. helye a döntőben a 4. rajtkockát hozta Krisztiánnak.
A döntő futam óriási küzdelmet ígért (érdekesség, hogy 5 cseh pilóta jutott be), sajnos már a rajt után többen összeütköztek, amibe megint vétlenként keveredett bele az Oxxo Racing üdvöskéje.

Szabó Krisztián:
A baleset után nem indult be az autó, de a rendezők engedélyével vissza tudtam állni. Az
autót gyorsan megnéztem, kapott rendesen, de bíztam benne bírni fogja a szerelők felkészítésének hála. Hatodiknak jöttem el, de már az első körben kettőt előztem. Tafani kamikaze módjára közlekedett előttem, ez jó volt, húzott magával, volt olyan szituáció, hogy szemfülesen egyszerre előztünk két top pilótát.
Az első helyért folytatott csatában Tafani elvérzett Musil ellenében, ám a hátralévő másfél körben, hiába közelítettem meg 5 tizedre, már nem tudtam megelőzni. A második helynek nagyon örülök, a keresztbeverések miatt, már komoly előnnyel vezetem a bajnokságot.
A hazai futamunk következik, természetesen szeretnék nyerni, de nem minden áron.
A hazai közönség tehát a Nyirádi Vörös katlanban láthatja majd augusztus 17-18-án a teljes mezőnyt, ahol Krisztián mellett több magyar pilótának is szurkolhatunk.

 

Autocross OB 3.futam + Zóna, Losonc (SVK)

.

Program:

június 8., szombat

13:00 Aminisztratív átvétel

13:15 Technikai gépátvétel

bővebben

június 9., vasárnap

08:00 Warm Up

09:00 1. időmérő edzés

10:15 2. időmérő edzés

bővebben

Hátralévő idő:

Közelgő események

2019. június 28-30. FIA Autocross European Championship 4th Round

2019. június 29-30. FIA CEZ Autocross Championship / Srbski Miletic

2019. július 5-7. FIA Autocross European Championship 5th Round

2019. július 19-21. FIA Autocross European Championship 6th Round