Autocross OB 2.futam Szeghalom

Autocross OB 2.futam Szeghalom

Szerző: Gerlei Sándor

Fotó: KIss Imre

2014. június 21. 13:13

 

Ragyogó idő és kiválóan előkészített pálya várta az autocrossosok mezőnyét Szeghalmon. Előzetesen mentek a találgatások, ezen a futamon vajon hány új autó kerül elő a műhelyekből.

Nos erre a versenyre Pallag-Bozsák Csaba és Kecskés Roland mutatta be az új szöcskét, míg Kis Ádám és Vaskó Dominik a karosszériás autók mezőnyét jelentették.
Sajnos a Buggy1600 kategóriát csak Brezovszki Sándor képviselte, aki ezzel a versennyel kezdte meg idényét az újjá épített tavalyi autójával.

A szabadedzésen é és Oros Sándor mutatott be előre nem tervezett mutatványt, szerencsére csak az autójuk bánta a szaltókat követően, ennek következtében, mint később kiderlt, Oros Sanyi már csak nézője volt a nap eseményeinek, nem tudott rajthoz állni az előfutamokban. Brezovszkiék az időmérő edzést hagyták ki a javítás miatt, ám a futamokra már ismét üzemképessé lett az autó.
Mivel egyedül volt a kategóriájában, így a SuperBuggy mezőnyével versenyezhetett, ahol nem vallott szégyent.

Az időmérő edzés Ábrahám Károly sikerét hozta, ám meglepetésre a második helyen Kecskés Roland végzett a mitsubishi motoros buggyval.
Kis Ádám, aki idén már két EB futamon van túl, az új építésű Mitsubishi Colt beállításait próbálgatta ezen a rendezvényen. Az edzés ideje így is figyelemre méltó, mert összesítésben a SuperBuggy kategóriával, a negyedik legjobb idő volt az övé.

Már az előfutamok alatt parázs csatákat láthatott a szép számú közönség, ahol a buggy kategória 2 csoportra volt szétosztva, a 11 fős induló létszám miatt. Brezovszki nem lógott ki a SuperBuggy mezőnyből, ennek bizonyítéka, hogy a döntőben övé lett a pole pozíció.

A döntő rajtjához Brezovszki is felállhatott, mert a SuperBuggy versenyzői ehhez hozzájárultak, de a bajnoki pontokat saját kategóriájában kapta.
A rajtot követően, mint a nap folyamán mindig, Ábrahám Karesz állt az élre bivalyerős Ford motoros autójával, ám szorosan ott volt a nyomában Brezo, majd Tóth Richárd következett, aki a legszerencsésebben keveredett ki az első kanyarban történt ütközések sorozatából.
Őket Klenáncz József, Vörös Tibi, Tóth Sándor, Istókovics István, Kecskés Roland és Lux János követték. Tóth Ricsinek a harmadik körben sikerült Brezót megelőznie, így feljött a második helyre, míg mögöttük Vörös megelőzte Klenánczot, Istókovics pedig az utolsó kört már a pályán kívülről szemlélte, a célegyenest követő kanyarban történt hibáját követően. Kecskés is keményen küzdött a rajt után megsérült, 3 kerék hajtású autóval, hogy maga mögött tartsa Lux Jánost.

A karosszériás kategóriában Kis Ádám győzött, de nem kell szégyenkeznie a fiatal Vaskó Dominiknak sem, aki egy 1600-as, két kerék hajtású Peugeottal rótta a köröket.

A csapatversenyt a Túrkevei VSE csapata nyerte.


Eredmények:

SuperBuggy:
1 ÁBRAHÁM Károly HUN TVSE Ford
2 TÓTH Richárd HUN TVSE Audi
3 VÖRÖS Tibor HUN Alba Motorsport Audi
4 KLENÁNCZ József HUN ASC Dömsöd Mitsubishi
5 TÓTH Sándor HUN ASC Dömsöd BMW
6 ISTÓKOVICS István HUN TVSE Audi
7 KECSKÉS Roland HUN ASC Dömdös Mitsubishi
8 LUX János HUN ASC Dömsöd BMW


Buggy1600:
1 BREZOVSZKI Sándor HUN ALBA Motorsport Ford

TAX:
1 KIS Ádám HUN Levianus Motorsport Mitsubishi

TAX1600:
1 VASKÓ Dominik HUN Bánkuti Motorsport Peugeot

 

Közelgő események

.

2020. augusztus 14-16. FIA CEZ Autocross Championship / Humpolec

2020. augusztus 22-23. FIA CEZ Autocross Championship / Miletic

2020. szeptember 4-6. FIA CEZ Autocross Championship / Secovce

2020. szeptember 4-6. Autocross OB 1.futam + Zóna

2020. szeptember 19-20. Autocross OB 2.futam + Zóna

2020. szeptember 19-20. FIA CEZ Autocross Championship / Molca

2020. szeptember 26-27. FIA CEZ Autocross Championship / Kaps

2020. szeptember 26-27. Autocross OB 3.futam

2020. október 10-11. FIA CEZ Autocross Championship / Rume

2020. október 24-25. FIA CEZ Autocross Championship / Ravenna

2020. november 7-8. FIA CEZ Autocross Championship / Ribnik