Autocross OB 4., 5. futam + Zóna verseny (Túrkeve,2014.08.09-10.)

Autocross OB 4., 5. futam + Zóna verseny (Túrkeve,2014.08.09-10.)

Szerző: Gerlei Sándor

Fotó: Nagy Gábor

2014. augusztus 20. 18:00

 

Az augusztusi túrkevei verseny hétvége immár hagyományosan két különálló versenyt jelent, ami nem volt másképp idén sem. Mindenek előtt köszönet illeti Ábrahám Károlyt, aki ismét remek lehetőséget biztosított a hazai és külföldi versenyzőknek.

Az első nap eseményeinek nagy részéről lemaradtam, egy sajnálatos (de annál fájdalmasabb) nézőtéri baleset miatt, de a verseny dokumentációkból megpróbálom összefoglalni a történéseket.

2014.08.09.szombat
A péntek éjszakai eső meglehetősen eláztatta a pályát, viszont az edzések alatt lassan felszáradt, ideális állapotba került,
A szombati nap legjobb idejét Brezovszki Sándor futotta Buggy1600-as autójával, sőt a második idő is az ebben a kategóriában versenyző Szabó Oszkáré lett.
A Buggy1600 kategória legjobbja is Szabó Oszi lett a 3 előfutam után, így bizakodva várta a döntőfutamot.
Ennek a kategóriának két nagy vesztese volt, Brezovszki Sándor és Klenáncz Szabolcs, akik különféle technikai hibák miatt már az előfutamokat sem tudták értékelhetően befejezni, így bajnoki pont nélkül zárták a napot.
Szabó Oszkár mellett Bognár Balázs és a szlovák Peter Levkus várták a döntő rajtjelét. Szabó Oszi kiválóan rajtolt, mögötte Bognár és Levkus haladtak, Sajnos Bognár Balázs az első kör után a pálya szélére gurult, feladva a további küzdelmet. Szabó az utolsó körben, a domb előtti kanyarban egy technikai probléma miatt megpördült, majd a partoldalnak ütközött, így Levkust intették le győztesként.
A SuperBuggy kategóriában Ábrahám Karesz legjobb edzés idő után az előfutamok legjobbjaként került a döntőbe. Mellőle Tóth Richárd és Klenáncz József várták a rajtjelet, majd Kecskés Roland, Tóth Sándor, Vörös Tibor és Lux János voltak rajtrácsra besorolva.
Itt is volt két vesztes, Istókovics István és Pallag-Bozsák Csaba személyében, akik pont nélkül maradtak.
A rajtot követően Klenáncz Józsi szorongatta Ábrahámot, de a kör végére Karesz „tisztázta a viszonyokat”. Klenáncz a továbbiakban azzal volt elfoglalva, hogy Tóth Richárdot maga mögött tartsa, ami körökön keresztül sikerült is, ám egy apró hibát kihasználva Tóth Ricsi kaparintotta meg a második helyet, míg Klenáncz a harmadikon futott be. Mögöttük az egyre gyorsabb Vörös Tibi, Tóth Sándor, Kecskés Roland és Lux János volt a befutó.
A TAX kategóriában olasz vendéget köszönthetett a közönség, Michele Ottoboni személyében, aki egy európa-bajnokságot nyert Skoda Fabiával érkezett. Sajnos a hazai EB-s autók közül sem Kárai (a motorja volt felújítás alatt), sem Kis Ádám (neki az éjszaka robbant fel a motorja) nem tudtak indulni ezen a hétvégén. Ottoboni győzelmét így borítékolni lehetett, hiszen a rallycrossból átránduló „Nitro” és a mindössze 12 éves Vaskó Dominik más kategóriás autókkal indultak.
Ottobonit ez különösebben nem zavarta, éles, nem spórolós autózással szórakoztatta a közönséget és saját magát.
A döntőt is fölényesen nyerte „Nitro”, és a mindössze egy kört teljesítő Vaskó Dominik előtt.Lapozás:   1 | 2
 

Közelgő események

.

2020. június 5-7. TÖRÖLVE! FIA Autocross European Championship 2nd Round

2020. június 6-7. TÖRÖLVE! FIA CEZ Autocross Championship / Gambetici

2020. június 12-14. TÖRÖLVE! FIA Autocross European Championship 3rd Round

2020. június 20-21. TÖRÖLVE! Autocross OB 3.futam + Zóna

2020. június 20-21. TÖRÖLVE! FIA CEZ Autocross Championship / Molca

2020. június 26-28. TÖRÖLVE! FIA Autocross European Championship 4th Round

2020. július 3-5. TÖRÖLVE! FIA Autocross European Championship 5th Round

2020. július 17-19. TÖRÖLVE! FIA Autocross European Championship 6th Round

2020. július 25-26. FIA CEZ Autocross Championship / Porici

2020. augusztus 8-9. TÖRÖLVE! Autocross OB 4.futam + Zóna

2020. augusztus 8-9. TÖRÖLVE! FIA CEZ Autocross Championship / Túrkeve

2020. augusztus 15-16. TÖRÖLVE! Autocross OB 5.futam + szlovák bajnoki