Túrkevei dupla hétvége

Túrkevei dupla hétvége

Szerző: Gerlei Sándor

Fotó: Karimo

2011. augusztus 8. 13:17

 

Különös hétvége volt az augusztus 6-7-i, mert az autocross versenyek történetében először fordult elő, hogy egy hétvégén két versenynek adjon otthont egy versenypálya.

Túrkevén már pedig ez történt, lévén a júniusi verseny elmaradt a pálya alkalmatlansága miatt (jet-ski versenynek megfelelt volna), így az egyébként erre a hétvégére tervezett Zóna versenyt egynapossá téve, a szombati napra bekerült az elmaradt OB futam.
Versenyzők, sportvezetők is félve készültek a dupla hétvégére, vajon az egymás utáni napokon történő versenyzés milyen plusz problémákat okozhat, kibírják-e a gépek a megpróbáltatást.
Nos az első nap keményebbnek bizonyult, hiszen ekkor többen is szinte nagyjavítást voltak kénytelenek eszközölni autójukon a döntő futam előtt, mint pl. Ábrahám Karcsi, aki motort cserélt, vagy Brezovszki Sanyi, akinek szintén jelentősebb javítást kellett eszközölnie a selejtező futamok kemény csatái után.
Elismeréssel kell szólni a Buggy1600-as mezőny versenyzőiről, akik két versenyző társuk javítását megvárva álltak fel a döntő rajtjához.
A rajtot Radák Attila kapta el jobban, szorosan a nyomában Ábrahám Károllyal, aki a 4.körben látványosan megelőzte riválisát és elsőségét megőrizte a kockás zászlóig.
A SuperBuggy mezőnyében apa-fia csatát várt a közönség, hiszen az előfutamok során is Szabó Kálmán és ifj.Szabó Kálmán uralták a pályát, ráadásul hazai közönség előtt.
A döntőben "kis" Kalmi állt az élre, nyomában az idősebb Kalmival, aki az első kör vége előtt, a célegyenesre fordító kanyarban a pályát övező sánc tetején találta magát az egyik eltört féltengely miatt. A fiú sem volt sokkal szerencsésebb, neki a bal első felfüggesztése tört el, így 3 keréken "sántikálva" volt kénytelen feladni a versenyt.
A vezető pozíciót, a szintén helyi színekben versenyző Oros Sándor örökölte, akit egyre jobban szorongatott az osztrák Willy Gruber, aki egyébként a bajnoki pontozásba nem számított bele. Gruber nagyobb tapasztalatának, meg Oros jobb hátsó defektjének köszönhetően megelőzte Oros Sanyit, míg harmadikként Tóth Sándor látta meg a kockás zászlót.

Lapozás:   1 | 2
 

Közelgő események

.